Jak na sáčky z vosku
VOSKOVANÝ SÁČEK NA POTRAVINY
Voskovaný sáček uchová pečivo čerstvé a měkké. Zajistí vám, že chleba, ani jiné pekařské dobroty neztvrdnou jako
v látkové utěrce a nevytáhnete je ani „gumové“ jako z igelitu. Speciálně vyrobený sáčekzachovává aroma a vlhkost
potravin. Ochrání svačinu v batohu i potraviny v lednici. Díky antibakteriálním vlastnostem vosku budou Vaše
potraviny déle čerstvé.
Doporučení:
Nový sáček se může zdát tuhý, ale hned po prvním použití se přizpůsobí.Zpočátku ho můžete sbalit i do kuličky, aby získal lepší
ohebnost.
Nepoužívat na syrové maso, ryby a sýry s plísní.
Sáčky jsou ušity ze 100% bavlny a opatřeny směsí včelího vosku, pryskyřice a jojobového oleje.
Je nutno chránit tyto speciální obaly na potraviny před teplem. Po použití stačí sáčky zbavit drobků nebo opláchnout studenou
vodou a nechat volně uschnout. Nedávat do myčky ani na radiátor.
Vzhled sáčků oživíte tím, že je vložíte mezi pečící papír a přežehlíte mírně nahřátou žehličkou. Následně ještě teplé je rozevřete,
aby se neslepily. Další variantou jejich vylepšení je sáčky zapéct v troubě na pečícím papíru 90 °C/1 minuta. Voskový povrch sáčku
se sjednotí a vydesinfikuje se.
I při intenzivním používání si sáčky své skvělé vlastnosti zachovají určitě jeden rok. Rozloučit se s nimi můžete ekologicky
–zkompostováním nebo jako palivem u táboráku.
.jpg)